CCC EXAM PAPER English

CCC NIELIT Online Test Paper in English 2018

CCC NIELIT Online Test
Written by Anurag

Hello students! दोस्तों आने वाले कई प्रतियोगी परीछा में CCC NIELIT Online Test Course की बहुत ही ज्यदा माग है क्युकी हर छेत्र में कंप्यूटर का उसे बढ़ता जा रहा है .ऐसे मे आप सभी के पास सीसीसी कोर्स होना अनिवार्य है |

अब  बात होती है | इसे कैसे निकला जाये  दोस्तों आपकी इसी सहायता के लिए CCCONLINETEST.COM आपकी हेल्प कर रही है आपकी जानकारी के लिए बता दे हमारी टीम आप सभी के साथ CCC NIELIT Online Test Paper in English 2018 शेयर कर रही है |

जिसमे आपको बहुत ही बेहतरीन ccc question paper with answer 2018 in Hindi भी साथ में प्राप्त होगे और इसमें से सभी क्वेश्चन एग्जाम में आये है |

what is ccc | इसकी तयारी कैसे करे | 

Top 20 Most Important Question In English 2018

1.Most news readers present newsgroup articles in:

  1. (A)threads
  2. (B)mail
  3. (C)column
  4. (D)None of the above

Ans-B

2.Fiber optics have the advantage of

  1. (A)being cheaper to install
  2. (B) being easier to install than twisted wire
  3. (C)having no interference
  4. (D )using direct line-of-sight

Ans-D

3. We can set up the margin for

  1. (A)Headers
  2. (B)Footers
  3. (C)Both a and b above
  4. (D)None of the above

Ans-C

4. Windows distinguishes between the different drives by means of a naming convention. Each drive is designated by a letter followed by

  1. (A)a colon
  2. (B)an asterisk
  3. (C)an exclamation point
  4. (D)a semicolon

Ans-A

5. Which of the following characters is allowed in a Windows file name or folder?

  1. (A):
  2. (B)?
  3. (C)
  4. (D)>

Ans-C

6. Which of the following is a presentation graphics software

  1. (A)MS-Windows
  2. (B)MS-PowerPoint
  3. (C)MS-Excel
  4. (DMS-Word

Ans-B

7. A Pixel is ………………………………..

  1. a computer program that draws a picture
  2. a picture stored in secondary memory
  3. the smallest resolvable part of a picture
  4. None of these

Ans-C

8.EPROM can be used for

  1. Erasing the contents of ROM 
  2. Reconstructing the contents of ROM
  3. Erasing and reconstructing the contents of ROM
  4. Duplicating ROM

Ans-C

CCC NIELIT Online Test 2018

9.A template stores………….

  1. styles, macros
  2. Auto Text entries, Customized word command Settings
  3. graphics, text
  4. All of the above

Ans-A

10. In addition to communicating with I/O, the processor must communicate with the………………………unit,

  1. control
  2. memory
  3. Arithmetic
  4. Process

Ans-B

11. A group of characters that has some meaning as a unit is known as a 

  1. field 
  2. file
  3. record
  4. word

Ans-A

12.MS-EXCEL can be used to automate

  1. Financial statements, Business forecasting
  2. Transaction registers, inventory control
  3. Accounts receivable accounts payable
  4. Any of the above

Ans-D

13. The language that the computer can understand and execute is called

  1. Machine Language
  2. Application Software.
  3. System Program
  4. Assembly language

Ans-A

14. Moving process from the main memory to a disk is called

  1. Scheduling
  2. Caching
  3. Swapping
  4. Spooling

Ans-C

15. What is the shortcut key to open the Open dialog box?

  1. F12
  2. Shift F12
  3. Alt + F12
  4. Ctrl + F12

Ans-D

16. Which of the following is not available on the Ruler of the MS Word screen?

  1. Tab stop box
  2. Left Indent
  3. Right Indent
  4. Center Indent

Ans-D

17. Which file starts MS Word?

  1. Winword.exe
  2. Word.exe
  3. Msword.exe
  4. Word 2003.exe

Ans-A

18. What is gutter margin?

The margin that is added to the left margin when printing

The margin that is added to right margin when printing

The margin that is added to the binding side of the page when printing

The margin that is added to the outside of the page when printing

Ans-C

19.Pressing F8 key for three times selects

  1. A word
  2. A sentence
  3. A paragraph
  4. Entire document

Ans-D

20. What is the smallest and largest font size available in the Font Size tool on formatting toolbar?

  1. 8 and 72
  2. 8 and 64
  3. 12 and 72
  4. None of above

Ans-A

Hindi Question CCC Online Test

English Question CCC Online Test

Note-: दोस्तों यदि आपको इससे संबंधित और प्रश्नोत्तर की आवश्यकता है तो आप हमें कमेंट बॉक्स के माध्यम से बता सकते हैं |

Surely read: – We hope. If you like our post, then share it with your friends once.

About the author

Anurag

Leave a Comment