CCC EXAM PAPER English

NIELIT CCC Objective Question Paper with Answer 2018

Written by Anurag

Hello ccc aspirants! हमेसा की तरह आज भी आपके साथ CCC Question Paper with Answer 2018 in Hindi में शेयर कर रहे है | इसमें आने वाले सभी CCC Question आपके 2018 में हुए सभी एग्जाम से लिए गये है | जिससे आपको पेपर देने में किसी भी प्रकार की समस्या न हो | आइये जानते है |

दोस्तों कुछ महत्वपूर्ण बाते आपके साथ शेयर कर रहा हु दोस्तों यदि आप आप जल्द से जल्द सीसीसी एग्जाम CCC EXAM को पास करना चाहते है तो आप को ccc online test जरुर देना चाहिये | क्युकि जितने भी छात्र ने इसमें सफलता पाई है | उन्होंने CCC ONLINE TEST जरुर दिया है |

ccc shortcut keys for exam 


Total Number of  Question20

  • Maximum Marks- 20
  • Passing Marks-10
  • Language- ENGLISH

 1.Thesaurus tool in MS Word is used for

  • Spelling suggestions
  • Grammar options
  • Synonyms and Antonyms words
  • All of above

Ans-C

2. What function displays row data in a column or column data in a row?

  • Hyperlink
  • Index
  • Transpose
  • Rows

Ans-C

3. Which types of charts can excel produce?

  • Line graphs and pie charts only
  • the Only line graphs
  • Bar charts, line graphs and pie charts
  • Bar charts and line graphs only

Ans-C

4.What does the VLOOKUP function do?

  • Looks up text that contain ‘v?
  • Checks whether text is the same in one cell as in the next
  • Finds related records
  • All of above

Ans-C

5.Which function calculates your monthly mortage payment?

  • PMT (payments)
  • NPER (number of periods)
  • PV (present value)
  • All of above

Ans-A

6.”To be sure that your presentation will run on a different computer, you could bring……”

  • (A)your fonts
  • (B)a copy of Power Point to install
  • (C)a copy of Microsoft PowerPoint Viewer |
  • D)None of the above

Ans-C

7.”If you import data and want to update the slide when the original data changes, you must

  • (A)embed the data
  • (B)link the data
  • (C)insert the data as an object
  • (D)break the link

Ans-A

NIELIT CCC Question Paper with Answer 2018

8. In slide master, footer  area appears at

  • (A)Left of the page
  • (B)Center of the page
  • (C)Top of the page
  • (D)Bottom of the page

Ans-D

9. Following is a type of Slide animation

  1. |(A)Flash once
  2. (B)Typewriter
  3. (C)Fly From top
  4. (D)All of the above

Ans-D

10. The following is a slide transition effect

  • (A)Wipe allover
  • (B)Dissolve
  • (C)Bit by bit
  • (D)None of the above

Ans-B

11. The built-in default copying in Excel is programmed to

  • (A)use relative position when copying formulas
  • (B)use absolute position when copying formulas
  • (C)use a mixed position when copying formulas
  • (D)None of the above 

Ans-A

12.The Internet is governed by

  • (A)W3C (World Wide Web Consortium)
  • (B)IETF (Internet Engineering Task Force)
  • (C)InterNIC (Internet Network Information Center)
  • (D)None of these

Ans-A

13. Excel has a number of features that make it a very powerful spreadsheet program. What feature below is NOT a major advantage to using Excel?

  • (A)”Database functions such as filtering, sorting, etc.”
  • (B)Automatic calculation of numbers and formulas
  • (C)Charting capabilities
  • D)Desktop publishing capabilities

Ans-D

14.The E-mail component of Internet Explorer is called

  • (A)Messenger Mailbox
  • (B)Message Box
  • (C)Outlook Express
  • (D)None of the above

Ans-C

15. USENET is…

  • (A)A set of tools reserved exclusively for Internet administrators
  • (B)Short for United States Electronic Network
  • (C)A bulletin board system that allows for posting and responding to messages on the Internet
  • (D)A precursor to the Internet that is now obsolete

Ans-C

16.The CPU (central processing unit) consists of:

  • (A)”Input, output, and processing”
  • (B)”Control unit, primary storage, and secondary storage”
  • (C)”Control unit, arithmetic-logic unit, and primary storage”
  • (D)”Input, processing, and storage”

Ans-C

17.What is the control units function in the CPU?

  • (A)To decode program instructions
  • (B)To transfer data to primary storage
  • (C)To perform logical operations
  • (D)To store program instructions

Ans-B

18.The ascending order of a data hierarchy is :

  • (A)Bit-byte-record-field-file-database
  • (B)Byte-bit-field-record-file-database
  • (C)Byte-bit-record-file-field-database
  • |(D)it-byte-field-record-file-database

Ans-D

NIELIT CCC Question Paper with Answer 2018

19.The most common input device used today is the

  • (A)Motherboard
  • (B) Central processing unit
  • (C)Keyboard Ans-C
  • (D)System unit

20.Which kind of storage device can be carried around?

  1. (A)Hard disk
  2. (B)System cabinet
  3. (C)Diskette
  4. (D)Main memory

Ans-Hindi

Question CCC Online Test

English Question CCC Online Test

Note-: दोस्तों यदि आपको इससे संबंधित और प्रश्नोत्तर की आवश्यकता है तो आप हमें कमेंट बॉक्स के माध्यम से बता सकते हैं |

Surely read: – We hope. If you like our post, then share it with your friends once.

About the author

Anurag

1 Comment

Leave a Comment